Noi Suntem Piticii (muzica gradinita)

miercuri, 8 septembrie 2010

Casa celor o mie de oglinzi (folclor japonez)

Vedem in jurul nostru din ce in ce mai multa violenta: verbala, fizica... Violenta a devenit pentru cei mici "un cod de onoare"... Dar oare unde invata copiii nostri VIOLENTA?! Acasa, pe strada, la gradinita, in desene... pretutindeni... Impreuna haideti sa combatem violenta! Fiecare pas conteaza!

Cu mult timp in urma, intr-un satuc, se gasea un loc cunoscut drept "CASA CELOR O MIE DE OGLINZI". Un catelus mititel, vesel din fire, prietenos s-a hotarat sa viziteze acest loc vestit. Cand a ajuns acolo, sarea vesel pe scari si a intrat in casa. S-a uitata pe hol cu urechiusele ridicate, dand din coada. Spre marea lui uimire s-a trezit ca o mie de catelusi prietenosi il priveau fericiti, dand din coada ca si el. a primit o mie de zambete l;a fel de calde si prietenoase. A plecat fericit, gandind "Este un loc minunat, unde mi-am facut multi prieteni! Cu siguranta ma voi intoarce aici si altadata!"
In acelasi sat, un alt caine , care nu era asa de fericit ca primul s-a gandit sa viziteze si el casa despre care toata lumea vorbea. A urcat cu greu scara, cu capul plecat si cu coada intre picioare. Cand a intrat, a vazut o mie de caini tristi si neprietenosi uitandu-se la el. S-a speriat, zbarlindu-se pe spate si maraind. Cand cei o mie de caini au inceput si ei sa maraie, s-a speriat si a luat-o la fuga. Odata iesit afara, s-a gandit: "Este un loc ingrozitor, nu ma mai intorc acolo niciodata!"
MORALA:
In viata toate chipurile sunt oglinzi! Ce fel de reflexie vezi pe chipul celor cu care te intalnesti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu