Noi Suntem Piticii (muzica gradinita)

vineri, 11 februarie 2011

Contese si cavaleri, la Palatul Piticilor





Proiect BANII si PUSCULITA




                     Piticii au invatat despre bani si importanta lor, in cadrul Parteneriatului cu Banca ING. Dincolo de intentiile bancii (de a crea o baza de date cu posibili noi clienti), proiectul a fost interesant si s-a bucurat de aprecierea Piticilor, care s-au straduit sa realizeze Pusculite cat mai interesante,care au fost expuse in holul bancii si pentru care au fost rasplatiti cu DIPLOME si dulciuri. Le multumim parintilor Andreei, care s-au implicat activ in proiect, alcatuind, impreuna cu fiica lor, un "album " cu fotografii, realizate in plimbare prin centrul orasului, pentru a repera bancile, bancomate etc. Implicarea parintilor in proiectele copiilor este foarte importanta si de real folos. Copilul se simte valorizat si isi da seama ca tot ce face la gradi are legatura cu viata, cu realitatea. Toate acestea vor ramane in "cufarul cu amintiri" al adultului de maine.

BENEFICIILE SALINEI

Va fac o invitatie la calatorie, alaturi de copiii dumneavoastra, intr-un loc unde se vor juca cu placere si se vor bucura de beneficiile SARII.
Va ofer cateva informatii, care sa va faca sa fiti dornici de DRUMETIE!

Salina OCNELE MARI

In salina sunt inhalati aerosoli salini prin care se trateaza diverse afectiuni in special afectiunile respiratorii . Aerosolii sunt micro-particule aflate in suspensie intr-un mediu gazos.
Aerosolii salini sunt inhalati in mod natural de catre curant pe ambele cai: nazal si pe gura.
Aerosolii salini de dimensiuni cuprinse intre 0,5-0,9 microni, se depun pe caile respiratorii superioare: cavitatea bucala, cavitatile nazale, faringe. Aerosolii de dimensiuni mici, cei cu marimi intre 0,1-0,5 ajung in organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare. Prin absortia de catre aceste organe, aerosolii salini realizeaza actiunile de dezinfectie, fluidizare a mucoaselor, eliminarea toxinelor, refacerea elasticitatii membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respiratie, reducerea si gruparea micro-organismelor iritante.
Prin inhalarea aerosolilor, caile respiratorii sunt curatate de focarele de infectie , prezente atat la adulti cat mai ales la copii, focare ce declanseaza si intretin numeroase boli respiratorii (in majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) si, prin a caror prezenta, imunitatea organismului, scade treptat.
Sarea, prin natura sa este o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportandu-se ca un dezinfectant. Prin depunerea si absortia ionilor salini, la nivelul cailor respiratorii atat superioare cat si cele inferioare, conjugate si cu proprietatea puternic higroscopica, ia nastere efectul de dilutie a depunerilor de impuritati sau materie straina corpului uman (inclusiv microorganisme), care provoaca boli si disfunctii respiratorii, pornind de la simple raguseli, bronsite si chiar astm.
Inspirarea de aerosoli salini este mai mult decat necesara, prin absortia lor, actionand in primul rand direct asupra mucusului. Acestea duc la lichefierea si fluidizarea mucusului de pe caile respiratorii, realizand astfel extragerea materiilor straine dintre cilii si din micro-cavitatile tractului respirator, determinand astfel usurarea progresiva si de lunga durata a respiratiei.
Persoanele din salina intra in contact prin intermediul pielii cu atmosfera incarcata cu aerosoli salini. Acestia sunt absorbiti la nivelul pielii expuse, in proportii corespunzatoare absortiei oxigenului, umiditatii si desigur prin depunere/precipitare datorita umezelii si diferentei de temperatura a suprafetei pielii fata de atmosfera. Imbracamintea in Salina
Intrarea in salina se va face cu imbracaminte adecvata temperaturii de 12-15 grade pe tot parcusul anului .
Incepand cu data de 01 noiembrie 2010 programul de vizitare pentru salina Ocnele Mari este urmatorul :
LUNI si MARTI : inchis
MIERCURI - VINERI : 11.00 -17.00
SAMBATA - DUMINICA : 10.00 -18.00
Intrare adulti: 14 lei
Intrare copii, elevi si studenti: 7 lei
Copiii sub 3 ani: intrare gratuita
Microbuzul care transporta turisti in subteran circula la un interval de 30 minute.
Microbuzul are locul de plecare si sosire in incinta Salinei din Ocnele Mari ,
loc amenajat special pentru turisti .
Timp de mers al microbuzului din incinta salinei pina la Punctul turistic = 10 min .
Salina Ocnele Mari este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii .
Parcul are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii , etc.



Ziua internationala pentru Toleranta - 16 noi. 2010












Piticii sunt implicati, lunar in activitati extracurriculare interesante. Anul acesta am semnat un parteneriat cu Gradinita "Ghiocel", din Moinesti, jud. Bacau: "Impreuna pentru viitor - egalitate de sanse". In cadrul acestui parteneriat, avem ocazia de a invata lucruri noi, intr-un mod original si antrenant: -invatarea centrata pe copil,
-invatarea prin joc si miscare;
-comunicare verbala, persuasiune, cooperare, toleranta;
-modelarea sentimentelor si empatie.
Prin jocuri de rol, distractive si intreceri sportive am invatat ca "TOLERANTA INSEAMNA PRIETENIE", "TOLERANTA INSEAMNA PACE". Copiii s-au deghizat in copii de etnie diferita si am invatat sa-i privim pe ceilalti, indiferent de culoare pielii, de diferitele dizabilitati CA PE COPII EGALINI CU NOI, de care nu trebuie sa ne ferim sau sa ne temem.
"Cursa pe galetuse" a fost preferata Piticilor.
VA INVITAM SA URMARITI PREZENTARE PROIECTULUI NOSTRU, http://www.didactic.ro/materiale-didactice/proiect-national-impreuna-pentru-viitor-spunem-da-tolerantei

ALA - ne jucam iarna










Hai la drum, Pitici voinici!

                                      Excursie SALINA Ocnele Mari, jud. Valcea - 5 noi. 2010
























    Piticii au mers in excursie la Manastirea Cotmeana si Salina. A fost prima excursie si au fost foarte incantati. Au avut ocazia sa cunoasca locuri noi, dar, mai ales, sa se cunoasca, mai bine, intre ei. Am participat la (o parte din ) slujba de la manastire, apoi la Salina s-au jucat in sare, au alergat, s-au intrecut in cursa cu masinute si au facut muuuuulte poze.......