Noi Suntem Piticii (muzica gradinita)

joi, 5 august 2010

Un pitic la malul marii...

Un pitic la malul marii...

E vacanta si cu siguranta toti piticii au facut cate ceva care sa le raman mereu in minte din aceasta vara: o sotie la tara, o nazdravanie acasa, o jucarie pe care si-au dorit-o mult sau o balaceala in apa sarata a marii. Din pacate nu am fotografii decat din vacanta lui Luca! Mi-as dori , ca parintii, care citesc blogul si in vacanta, sa-mi trimita fotografii din vacanta Piticilor mei... ai nostri, pe e-mail stanadaniela@yahoo.com si promit ca le voi posta, pentru ca sunt sigura ca Piticii vor fi incantati sa-si vada amintirile aici, in casa nostra, dar si pe ale camarazilor lor de la gradi.
Marea e pentru Luca locul unde gaseste, la un loc, tot ce-i place mai mult: NISIP si APA , in cantitati incomensurabile. Marea e cea care, acum 2 ani, l-a invatat sa faca primii pasi, in incercarea de a junge la APA, iar anul trecut l-a invatat sa aiba incredere in ea si sa inventeze jocuri in apa. Anul acesta, marea a avut o noua surpriza pentru Luca: VALURILE!~~~~ Daca la inceput l-au speriat atat de tare, incat a vomitat de teama, apoi s-au imprietenit, s-au rostogolit, s-au imbratisat, s-au luptat... Anul acesta am gasit si delfini la Delfinariu (anul trecut am ramas dezamagiti de REPTILE!) si ne-am plimbat din nou cu gondola, dar dintre toate experientele, cel mai mult a ramas impresionat de intoarcerea acasa cu... TRENUL!Fascinat de neaosii nostri vanzatori de porumb fiert, Luca a gasit si el ceva de vanzare pe plaja: APA FIERBINTE!!! cine mai doreste? (Pusa intr-o punga "uitata" de un turist, care si astazi poate mai discuta, oripilat, despre conditiile de la marea noastra albastra !!)
 Cat de norocosi suntem cu totii ca putem (re)descoperi lumea, natura prin ochii neintinati, neinraiti ai copiilor nostri, ca ne putem bucura din nou, alaturi de ei si de altceva decat de o samanta sparta la buza marii, incinsi de soare si plictisiti de concediul intotdeauna prea scurt!!!






Savurati cafeaua, nu cestlie!!!!!!!!!!!

“Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case au facut o vizita unui fost profesor din facultate.
Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.

Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana profesorul le-a zis :



- Daca ati observat fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina, lasand cestile, simple si ieftine, goale pe masa.



E normal sa vreti ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.



Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust!



Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei! In cele mai multe cazuri, o face doar sa fie mai scumpa sau, in alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt inauntru.



Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi, inconstient, ati ales cele mai scumpe si bune cesti.



Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt, gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.



Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile.



Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA!



Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata.



Doar ne ajuta sa traim viata! Nu definesc ceea ce inseamna viat!. Din contra, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii, care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.



Cateodata concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua!



Cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri! Cei mai feiriciti oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa. ”



Savurati cafeaua, nu cestile!