Noi Suntem Piticii (muzica gradinita)

vineri, 9 aprilie 2010

Invatam jucandu-ne!Incurajati miscarile si jocurile copiilor la locul de joaca!
Alergarile, sariturile in lungime, cataratul, aruncarea, sariturile cu coarda, zburdatul si mentinerea echilibrului sunt miscari naturale ale copiilor nostri. Aceste activitati de motricitate grosiera reprezinta o parte importanta a vietii copiilor la gradinita! Din nefericire, atat cat ne permite spatiul, dar si timpul de afara!
Prin aceste experiente, copiii exerseaza abilitati de miscare fundamentale, care-i ajuta sa-si dezvolte stima de sine si simtul competentei in domeniul fizic.
S-ar putea sa ne vedeti miscandu-ne precum serpii, pisicile, ursii, dinozaurii sau broastele... De multe ori, ne miscam cu ajutorul muzicii (asta ne place cel mai mult!), uneori ne scuturam pentru a ne elibera de tensiuni, alteori sarim doar pentru bucuria de a sari! De ce facem toate astea? Pentru ca invatam mai bine cand suntem sanatosi si intr-o stare fizica buna, iar dezvoltarea fizica este o parte importanta a sanatatii noastre!
Jucati-va si dvs. cu copilul, cat de obositi ati fi! Veti vedea bucuria in ochii lui si dvs. insiva veti fi mandri de ceea ce poate face, dar si de dvs! Macar o ora, seara, acordati-le-o lor!!!! Uitati de filmul preferat, de muncile casnice si castigati timp pretios alaturi de comoara careia i-ati dat viata!!! Sunt clipe unice pe care nimeni si nimic nu le poate inlocui!! Suntem obositi, tracasati de la serviciu, dar atunci cand intram in casa, in coltul nostru de rai, ne incarcam cu energie si cu optimism!! Tot ceea ce facem, facem pentru copiii nostri.

Supravegheati copiii, fara a fi excesiv de protectivi!! Fiecare cazatura, fiecare pata de noroi pe pantaloni, il invata pe copil ceva ! De asta puteti fi siguri!!
Haideti cu totii SA DAM IN MINTEA COPIILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aniversari cu mare fast la gradi...
Gradinita a devenit o noua casa pentru noi si Piticii o a doua familie! De aceea , fiecare aniversare a fost o Sarbatoare pentru noi! Piticii sarbatoriti (Mara, Alexia, Luca, Daniel, Andreea, Andrei, Ioana, Diana, Aris, Ioana, Jasmine si Alexandra) au fost vedete pentru o zi! Am cantat, am dansat si am mancat tort! Dar, cel mai important, ne-am bucurat impreuna CA AM CRESCUT MARI SI FRUMOSI, ca fiecare am facut parte din devenirea celorlalti, ca suntem buni prieteni!
La multi ani, Pitici Voinici! Sa infloriti si sa-i bucurati pe parinti, bunici...!
Un mesaj pentru parinti: Nu ne furati copilaria, nu ne grabiti inflorirea!!! Fiecare etapa din viata noastra e importanta pentru noi!!! Feriti-ne de tot ce e urat si distrugator in lumea asta!! Vom avea destul timp sa traim in afara copilariei -tara minunilor noastre!!!